Big Green Egg Dutch Oven od lijevanog željeza
Ovaj se svestrani lonac od lijevanog željeza može koristiti gotovo za sve. Big Green Egg Cast Iron Dutch Oven idealan je za variva, juhe i jela u tavi. Lijevano željezo distribuira toplinu kroz cijelu posudu, a težak će poklopac od lijevanog željeza spriječiti istjecanje tekućine.
TEHNIČKI DETALJI
Materijal: lijevano željezo
Kapacitet: 5.2 l
Promjer: 27 cm
PAKIRANJE:
Dutch Oven dodatak je EGG-u te nije uključen u osnovni paket.
Cijena: 153,00 €
Opis
Ovaj se svestrani lonac od lijevanog željeza može koristiti gotovo za sve. Big Green Egg Cast Iron Dutch Oven idealan je za variva, juhe i jela u tavi. Lijevano željezo distribuira toplinu kroz cijelu posudu, a težak će poklopac od lijevanog željeza spriječiti istjecanje tekućine. Možete ga koristiti i bez poklopca kako biste Vašim sastojcima podarili jedinstven okus Big Green Egga. Bez obzira na to za koju ćete se mogućnost odlučiti, pirjano će meso ostati divno i sočno.
Lijevano željezo vrlo je kvalitetan materijal s mnogo prednosti. Ono vrlo lako i brzo upija toplinu te ju zatim ravnomjerno otpušta. Zbog toga je kuhanje u posuđu od lijevanog željeza vrlo učinkovito, a hrana ukusna i sočna. Osim toga, lijevano je željezo izuzetno izdržljivo i trajat će cijeli život. Upravo ga zbog toga Big Green Egg bira za svoje proizvode.
Iskoristite sve blagodati lijevanog željeza!
Dutch Ovenu od lijevanog željeza možete kuhati variva, pirjati, pržiti, peći, krčkati, a možete birati hoćete li ga staviti na svoj Big Green Egg, na kuhinjsku ploču ili u pećnicu.
ODRŽAVANJE
Dutch Oven uvijek perite ručno s laganim sredstvom za pranje posuđa. Nakon pranja osušite ga krpom i premažite tankim slojem jestivog ulja.
Nikada ne perite posudu u perilici posuđa.
Kako da lijevano željezo potraje vječno?
Važno je temeljito čistiti i podmazati rešetke i ostale dodatke nakon svakog korištenja. Osim toga, preporučujemo da se s vremena na vrijeme posuđe i dodaci od lijevanog željeza „zaprže“. To ne samo da sprječava koroziju, već također stvara prirodni neprianjajući premaz.
1. Zapalite ugljen u Big Green Eggu i stavite lonac u njega. Zagrijte ga na temperaturu od 180°C do 200°C. Zatvorite propusna vrata i rEGGulator pa ostavite Oven sat vremena.
2. Izvadite lonac pa ga temeljito nauljite biljnim uljem, primjerice uljem kikirikija.
3. Ponovno zapalite ugljen i zagrijte svoj Egg na 180°C do 200°C. Isto tako ponovno zatvorite propusna vrata i rEGGulator i ostavite lonac u kamadu sat vremena.