Big Green Egg polurešetka od lijevanog željeza XL
Jeste li ozbiljan roštilj majstor? Možete koristiti Half Cast Iron Grid i pripremiti odreske lososa, goveđe odreske i povrće prošarano zavidnim uzorkom roštilja. Savršeno pečeno izvana, super nježno iznutra. Pola površine za kuhanje, ali sav okus.
Cijena: 85,00 €
Opis
krasite svoje odreske lososa, goveđe odreske i povrće ukusnim uzorkom grila pomoću rešetke od lijevanog željeza. Ova rešetka od lijevanog željeza osigurava savršeno i zatvoreno sočno meso.
Stavite svoje hamburgere, rebarca, svinjske kotlete i tunu na rešetku od lijevanog željeza. Patlidžani, tikvice, šparoge i paprike također će imati karakterističan uzorak roštilja. Rešetka će se brzo zagrijati i može izdržati vrlo visoke temperature.
Lijevano željezo vrlo je kvalitetan materijal s mnogo prednosti. Ono vrlo lako i brzo upija toplinu te ju zatim ravnomjerno otpušta. Zbog toga je kuhanje u posuđu od lijevanog željeza vrlo učinkovito, a hrana ukusna i sočna. Osim toga, lijevano je željezo izuzetno izdržljivo i trajat će cijeli život. Upravo ga zbog toga Big Green Egg bira za svoje proizvode.
Iskoristite sve blagodati lijevanog željeza!
TEHNIČKI PODATCI:
Materijal: lijevano željezo
Modeli: Medium, Large i XLarge
PAKIRANJE:
Rešetka od lijevanog željeza dolazi kao zaseban dodatak Big Green Eggu te nije uključena u osnovni paket.
Rešetka se od lijevanog željeza koristi u Big Green Eggu za pečenje raznih namirnica na grilu, a na hrani ostavlja svoj ukusan potpis obrisima grila.
Izvrsna je za pripremu mesa i povrća.
ODRŽAVANJE
Rešetku uvijek perite ručno s laganim sredstvom za pranje posuđa. Nakon pranja osušite ju krpom i premažite tankim slojem jestivog ulja. Nikada ne perite rešetku u perilici posuđa.
Kako da lijevano željezo potraje vječno?
Važno je temeljito čistiti i podmazati rešetke i ostale dodatke nakon svakog korištenja. Osim toga, preporučujemo da se s vremena na vrijeme posuđe i dodaci od lijevanog željeza „zaprže“. To ne samo da sprječava koroziju, već također stvara prirodni neprianjajući premaz.
1. Zapalite ugljen u Big Green Eggu i stavite rešetku u njega. Zagrijte ga na temperaturu od 180°C do 200°C. Zatvorite propusna vrata i rEGGulator pa ostavite rešetku sat vremena.
2. Izvadite rešetku pa ju temeljito nauljite biljnim uljem, primjerice uljem kikirikija.
3. Ponovno zapalite ugljen i zagrijte svoj Egg na 180°C do 200°C. Isto tako ponovno zatvorite propusna vrata i rEGGulator i ostavite rešetku u kamadu sat vremena.