Tava od lijevanog željeza L
TEHNIČKI PODACI
Materijal: lijevano željezo
Modeli: Small i Large
Promjer: Small 26.7 cm; Large 35.5 cm
Cijena: 156,00 €
Opis
Isprobajte sve tehnike kuhanja uz tavu od lijevanog željeza Big Green Egg: pržite, pecite, kuhajte i pirjajte u tavi od lijevanog željeza (Cast Iron Skillet).
Idealna je za vremenski zahtjevna jela kao što su variva, mesa koja se dugo kuhaju i za pečenja, ali istodobno je pogodna i za brza prženja! Budući da je Skillet tava napravljena od lijevanog željeza trajat će doživotno i otporna je na visoke temperature, a istodobno ima izvrsnu provodljivost topline.
Lijevano željezo vrlo je kvalitetan materijal s mnogo prednosti. Ono vrlo lako i brzo upija toplinu te ju zatim ravnomjerno otpušta. Zbog toga je kuhanje u posuđu od lijevanog željeza vrlo učinkovito, a hrana ukusna i sočna. Osim toga, lijevano je željezo izuzetno izdržljivo i trajat će cijeli život. Upravo ga zbog toga Big Green Egg bira za svoje proizvode.
Iskoristite sve blagodati lijevanog željeza!
Može se koristiti za pripremu raznovrsnih jela.
Skillet uvijek perite ručno s laganim sredstvom za pranje posuđa. Nakon pranja osušite ju krpom i premažite tankim slojem jestivog ulja.
Nikada ne perite tavu u perilici posuđa.
Kako da lijevano željezo potraje vječno?
Važno je temeljito čistiti i podmazati rešetke i ostale dodatke nakon svakog korištenja. Osim toga, preporučujemo da se s vremena na vrijeme posuđe i dodaci od lijevanog željeza „zaprže“. To ne samo da sprječava koroziju, već također stvara prirodni neprianjajući premaz.
1. Zapalite ugljen u Big Green Eggu i stavite tavu u njega. Zagrijte ga na temperaturu od 180°C do 200°C. Zatvorite propusna vrata i rEGGulator pa ostavite tavu sat vremena.
2. Izvadite tavu pa ju temeljito nauljite biljnim uljem, primjerice uljem kikirikija.
3. Ponovno zapalite ugljen i zagrijte svoj Egg na 180°C do 200°C. Isto tako ponovno zatvorite propusna vrata i rEGGulator i ostavite tavu u kamadu sat vremena.