Korisni savjeti za održavanje kuhinje od inoxa:
– Prije čišćenja pustite da se svi grijači ohlade.
– Prebrišite sve dijelove sapunicom i mekom krpom.
– Koristite sredstva za čišćenje inoxa, možete koristiti i WD40.
– Izbjegavajte postavljanje kuhinje blizu slane vode, kako ne bi došlo do korodiranja
– Čišćenje roštilja: Rešetke za roštilj najlakše ćete očistiti mješavinom tople vode i sapuna. Za tvrdokorne mrlje upotrijebite neabrazivno sredstvo za čišćenje, a zatim njime isperite vode i pustite da se osuši na zraku. Budući da se unutrašnjost roštilja ne boji tijekom proizvodnje, može promijeniti boju nakon uporabe. Da biste to uklonili, možete upotrijebiti sredstvo za čišćenje roštilja s četkom, a zatim isprati sapunicom i ostaviti da se osuši na zraku.
– Linija Black collection crno-sivu (antracit) boju dobiva kemijskim procesom koji zahtijeva upotrebu deterdženata na bazi ulja prilikom čišćenja kuhinje.
– Nemojte koristiti abrazivna ili zapaljiva sredstva za čišćenje jer mogu uzrokovati štetu ili požar.
– Nemojte nanositi korozivna sredstva za čišćenje roštilja ili pećnica na obojene površine.
– Ako je vaša vanjska kuhinja vani tijekom cijele godine, preporučujemo korištenje zaštitnog pokrivača u kombinaciji s redovitim održavanjem.